Societat 16/09/2020

El nou centre per a menors víctimes d'explotació sexual obrirà a l'octubre

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, assegura que a final de setembre es presentaran les conclusions de la comissió

K. O.
1 min
La Fiscalia es defensa ara per l’escàndol de prostitució de menors i ataca l’IMAS

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), dependent del Consell de Mallorca, posarà en marxa el centre residencial per a infants i adolescents víctimes d'explotació sexual a l'octubre, segons ha anunciat aquest dimecres la presidenta de la institució, Catalina Cladera, durant el discurs del debat de política general.

La Comissió Insular d'Exploració Sexual Infantil es va reunir el 22 de gener d'enguany, una setmana després que se n'anunciàs la creació, i el grup de treball va valorar la posada en marxa del centre especialitzat que ara es preveu obrir.

La presidenta també ha assegurat que a final de setembre es presentaran les conclusions de l'informe de la comissió d'experts que analitza l'escàndol de prostitució de menors tutelats per l'IMAS. L'organisme es va constituir a principi de març i havia d'emetre un informe en un termini de tres mesos, però s'ha allargat per la crisi sanitària, com va explicar el president de l'institut, Javier de Juan.

Cladera ha comentat que enguany han incrementat en 1,5 milions el pressupost per preveure casos d'explotació entre menors tutelats, acollir-ne més i millorar els centres. També ha recordat que han creat la figura del responsable de casos d'abusos i explotació sexual de menors, que centralitza la detecció i la recepció d'aquests casos. La presidenta ha afirmat que "vàrem reconèixer la gravetat dels fets", i ha qualificat el problema com una de les "pitjors xacres" que afecten la societat.

stats