Societat 15/09/2020

El Consell de Mallorca concedeix prop de 80.000 euros a 13 ajuntaments i 16 entitats per a projectes de voluntariat

Es finançaran processos de participació ciutadana i es pagaran despeses d'actuacions socioculturals

Ara Balears
1 min
El Consell de Mallorca concedeix 14.100 euros a sis entitats sense ànim de lucre.

PalmaEl Consell de Mallorca ha publicat el llistat d'ajuntaments i entitats de la societat civil que rebran subvencions per a projectes de participació ciutadana i voluntariat. En total, la institució insular, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, concedeix 79.600 euros amb aquestes ajudes.

En primer lloc, el Consell ha assenyalat que 13 ajuntaments de Mallorca es reparteixen 35.500 euros per finançar processos participatius, el manteniment de les plataformes de participació i la dinamització de la participació ciutadana. 11 dels consistoris (Capdepera, Lloret de Vistalegre, Santanyí, Consell, Marratxí, Santa Eugènia, Artà, Palmanyola, Lloseta, Sencelles i Llucmajor) rebran 2.500 euros cada un, mentre que Algaida i Porreres en rebran 4.000.

Per altra banda, s'han concedit 14.100 euros a sis entitats sense ànim de lucre, que es destinaran a pagar despeses d'actuacions socioculturals desenvolupades entre el juny del 2019 i el maig del 2020 que promovien el treball en xarxa i la col·laboració associativa. Els beneficiats són: Associació Pa i Mel, AA: TOMIC LAB, Associació Xarxa Cinema, Ben Amics, GOB i Factoria dels Somnis, que rebran un màxim de 3.000 euros.

El Consell ha destacat que per primera vegada ha concedit ajuts per un total de 30.000 euros a entitats de voluntariat per cobrir despeses de manteniment. Amb aquestes ajudes el Servei de Participació Ciutadana té l'objectiu de contribuir al manteniment estructural d'aquestes entitats en un any marcat per la crisi sanitària del coronavirus.

Així, cada una d'aquestes associacions rebrà 3.000 euros: Fundació Mallorca Integra, Educaclown, ABDEM (Associació Balear d'Esclerosi Múltiple), ASPAYM Balears (Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i altres Discapacitats Físiques), Moviment Escolta i Guiatge, Naüm projecte socioeducatiu, Creu Roja, Club d'Esplai Utopia-Jovent, Associació Veïns Son Rapinya i Dentistas Sobre Ruedas.

stats