Carreteres
Societat 08/09/2023

Llorenç Galmés: "El Consell de Mallorca no impulsarà noves autopistes aquesta legislatura"

Galmés diu que s'està treballant en el projecte del primer tram del segon cinturó per descongestionar l'autopista de l'aeroport

Héctor Rubio
1 min
Una retenció a la Via de Cintura

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat aquest divendres que la institució insular no impulsarà, aquesta legislatura, noves autopistes, tot i que ha explicat que sí que s'està treballant en el projecte del primer tram del segon cinturó per descongestionar l'autopista de l'aeroport i que connectarà el Coll d'en Rabassa amb la carretera de Manacor.

"Des del primer moment feim feina per tal de desembossar Mallorca", ha dit Galmés en declaracions als mitjans de comunicació. "No es pot arreglar un punt concret, hem de desenvolupar un pla de mobilitat molt ambiciós en el qual participin totes les institucions i col·lectius afectats", ha dit. D'aquesta manera s'ha pronunciat després de reunir-se amb representants de la Federació Empresarial Balear del Transport (FEBT) i abordar qüestions com l'estudi de càrrega. Segons ha comentat Galmés, "aquest estudi ens permetrà conèixer el nombre de vehicles que circulen per les nostres carreteres i, sobretot, el nombre de vehicles que poden suportar les nostres vies d'unió entre els diferents pobles de la nostra illa".

Galmés ha recordat que els embossos necessiten "solucions valentes, després de vuit anys d'inactivitat en matèria de carreteres". També ha remarcat que l'estudi servirà per fer una radiografia de la situació de la xarxa viària i actuar "amb les mesures més adequades per evitar el col·lapse actual".

En aquest sentit, Galmés s'ha compromès a impulsar el pla de mobilitat i d'accessos a Palma amb projectes encaminats a millorar la mobilitat. Així, ha posat com a exemple l'actuació entre l'autopista d'Inca i la carretera de Sóller, que s'està estudiant tècnicament i que suposaria alleugerir l'accés a la via de cintura.

stats