Societat 02/03/2021

El Consell de Mallorca agilitza el procés per donar ajudes del Consorci de la Serra de Tramuntana

Les subvencions es concediran en funció de l’ordre d’arribada de les sol·licituds

Ara Balears
2 min
El poble de Banyalbufar, un dels més afectats per la sequera a Balears.

El Departament de Territori del Consell de Mallorca ha agilitzat el procés per donar ajudes del Consorci de la Serra de Tramuntana a particulars i empreses destinades a recuperar elements etnològics i la recuperació d'olivars i boscos. A partir d'ara, les subvencions es donaran en funció de l’ordre d’arribada de les sol·licituds, i s'elimina la concurrència competitiva de les peticions.

Això evita haver de fer un concurs de barems i no hi ha un termini conjunt per presentar i resoldre esmenes. Tampoc hi ha temps d'exposició pública perquè no s'estableix cap competició entre els sol·licitants.

D'aquesta manera, qui abans presenti la documentació, abans podrà beneficiar-se de les ajudes. La consellera també ha destacat que per primera vegada s'ha introduït en la convocatòria de subvencions que els ajuntaments puguin cobrar amb bestreta, tal com s'ha fet amb el pla Mallorca Reacciona contra l'impacte de la pandèmia.

"Tindran una resposta automàtica, que pot ser al cap de pocs dies o d'una o dues setmanes, mentre que abans havien d'esperar sis mesos o més", ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

El Consell atendrà un per un els expedients rebuts, però ha demanat la col·laboració dels ajuntaments per resoldre amb rapidesa les llicències d'obra necessàries. El cobrament s'executarà una vegada s'hagi justificat l'obra, després de la inspecció pertinent. Els sol·licitants poden incloure fins a 300 euros per adespeses dels projectes en el supòsit que una gestoria o un professional s'encarregui de la gestió.

Enguany s'hi destinen prop d'un milió d'euros d'ajudes, a més dels 790.000 de la convocatòria ordinària i els 180.000 avançat pel Consell amb l'objectiu de minvar els impactes del cap de fibló de l'estiu.

El termini per demanar les subvencions és de tres mesos i els particulars poden demanar l'ajuda per a un o dos projectes, que en total poden arribar a un màxim de 10.000 euros. Les empreses poden sol·licitar una subvenció per a dos projectes o per a elements etnològics o intervenció en espais agrícoles per un valor que en cada cas no pot superar els 5.000 euros.

stats