CONILL AMB CEBA
En una greixonera no gaire alta i amb una micona d'oli, sofregim a foc viu el conill fet a trossos i la panxeta tallada a daus, tot prèviament salpebrat. En estar ben daurat, reservam el conill i mantindrem la panxeta dins la greixonera, a la qual afegim els alls, el llorer i el pebre coent. Tot d'una hi tiram la ceba tallada a juliana grossa i ho salam una mica per afavorir l'evaporació. Quan la ceba estigui a mig coure, ja hi podem posar la tomàtiga ratllada, el vi i el brou. En veure que la ceba és gairebé cuita, tornam a posar el conill dins la greixonera i deixam que faci xup-xup fins que sigui cuit. Ja al final, hi posam una picada feta amb el fetge torrat del conill, les ametles i el julivert. Si el conill és de granja, cou en uns vint minuts, però si és de camp caldrà controlar el punt de cocció, ja que variarà molt segons l'edat. Bon profit.
INGREDIENTS
Un conill
200 grams de panxeta de porc
2 quilos de cebes
2 tomàtigues de ramellet
100 mil·lilitres de vi sec
50 grams d'ametles torrades
250 mil·lilitres de brou
Una cabeça d'alls, llorer, un pebre coent i un manadet de julivert
Oli d'oliva, sal i pebre bo