Societat 07/07/2020

Confisquen 32,5 quilos de tonyina vermella en un vaixell de pesca recreativa al cap de Formentor

La captura d'aquesta espècie protegida està prohibida des del 23 de juny, segons informa la Delegació del govern espanyol a les Balears

Ara Balears
1 min
Confisquen 32,5 quilos de tonyina vermella en un vaixell de pesca recreativa al cap de Formentor

PalmaInspectors de pesca marítima de l'Estat i personal de la Reserva Marina del Llevant de Mallorca varen decomissar el passat 25 de juny 32,5 quilos de tonyina vermella (Thunnus thynnus) als tripulants d'una embarcació de pesca recreativa a prop del cap de Formentor, a Pollença. La captura d'aquesta espècie protegida està prohibida per a la pesca recreativa d'ençà de dia 23 de juny, segons ha informat aquest dimarts la Delegació del govern espanyol a les Balears.

El vaixell va ser inspeccionat durant una operació conjunta de control i vigilància de pesca en aigües exteriors. Els tècnics varen trobar els 32,5 quilos de tonyina tallada a trossos a l'interior d'una gelera. L'embarcació va ser acompanyada pel servei de vigilància fins al Port d'Alcúdia, on es va pesar a la Confraria de Pescadors, i calculant que el pes de l'exemplar viu era de 54,27 quilos.

Els inspectors varen aixecar una acta administrativa per incomplir la normativa de pesca. A més, la manipulació del peix, que estava trossejat, suposa una infracció perquè els pescadors recreatius estan obligats a desembarcar les tonyines sense tallar per poder identificar correctament l'espècie.

Una vegada aixecada l'acta per incomplir la normativa de pesca, s'inicia el procediment administratiu que acabarà en una sanció, una vegada finalitzin els terminis establerts. Les restes de la tonyina intervingudes es varen donar a l'organització sense ànim de lucre AFAMA, l'Associació de Familiar i Amics de Malalts d'Alzheimer.

stats