Operació policial
Societat 30/08/2022

Confisquen més de 13 quilos de cocaïna rosa a Eivissa

És la major quantitat que s'ha confiscat mai a l'Estat d'aquesta droga

ARA Balears
2 min
Material confiscat durant l'operació antidroga

PalmaLa Guàrdia Civil ha confiscat la major quantitat de cocaïna rosa de la història de l'Estat a Eivissa. Segons ha informat el cos armat, durant la macrooperació antidroga que es dugué a terme aquest dilluns a l'illa pitiüsa es van confiscar 13,25 quilos d'aquesta substància estupefaent i es van detenir 14 persones relacionades amb el narcotràfic a l'illa.

El cos armat ha explicat que la quantitat de cocaïna tindria un valor al carrer d'1,3 milions d'euros, mentre que, pel que fa a totes les substàncies estupefaents que es van confiscar durant l'operació policial, el seu preu de mercat s'eleva fins als 2,3 milions d'euros.

L'operació, coneguda entre els membres de les forces i cossos de seguretat com Via Fora, ha rebut la col·laboració de cossos policials del Regne Unit, Colòmbia i la Interpol, i ha aconseguit desarticular una banda organitzada que es dedicava al tràfic de drogues a l'illa i que també s'encarregava del transport i distribució arreu del món. El cos armat ha detallat que durant la jornada d'aquest dilluns es dugueren a terme escorcolls a 12 habitatges de Sant Josep, Sant Antoni, Eivissa i es Cubells, i es van arrestar 12 persones relacionades amb aquesta organització a l'illa. A més, simultàniament es van detenir també dues dones a Colòmbia que havien viatjat al país per transportar més droga cap a Eivissa.

Durant l'operació, a més dels 13,25 quilos de cocaïna rosa, es van confiscar 16,4 quilos de cocaïna, 5,6 quilos de ketamina, 87.000 pastilles d'èxtasis, 493.000 euros en efectiu; 30.000 lliures esterlines i 12.000 dòlars. Així mateix, van confiscar 10 cotxes d'alta gamma, rellotges de luxe i armes de foc.

La Guàrdia Civil ha destacat la importància de desarticular aquesta organització criminal per frenar el tràfic de drogues a l'illa i la violència amb la qual actuaven els membres d'aquest grup. Encara que la macrooperació que es va dur a terme aquest dilluns es va donar per finalitzada, el cos armat ha explicat que el cas continua obert i no descarten noves detencions.

stats