Societat 23/04/2020

Confirmen la condemna de quatre anys de presó per a la conductora que va matar Paula Fornés

L'Audiència Provincial de Palma ha donat el vistiplau a la decisió del jutjat número 3 de Palma, que va sentenciar la dona que atropellà la jove a sa Ràpita el 2018

A. T.
2 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha desestimat el recurs presentat contra la sentència dictada pel jutjat número 3 de Palma, que condemnava la conductora que atropellà una jove, Paula Fornés, a sa Ràpita el juny de 2018. Així, confirma la condemna per un delicte contra la seguretat de trànsit, amb un delicte d'homicidi per imprudència greu i un delicte de lesions per imprudència greu, que sumen quatre anys de presó.

El passat 25 de novembre la conductora va ser condemnada a quatre anys i nou mesos de presó per homicidi imprudent i conduir sense carnet i amb un permís fals. L'acusada conduïa sota els efectes de l'alcohol quan va atropellar Paula Fornés, de 15 anys, la nit de Sant Joan del 2018 a sa Ràpita (Campos).

Així mateix, la Sala confirma la condemna per un delicte de conducció sense permís vigent, amb una pena de tres mesos de presó, i per un delicte de falsedat en document públic, de sis mesos de presó, i una multa de prop de 1.800 euros. Juntament amb això, la processada estarà privada del dret de conduir vehicles de motor i ciclomotor durant sis anys.

L'audiència també confirma que el jutjat absolgué la conductora d'un delicte de conducció temerària, de manera que haurà de pagar la quantitat econòmica que li varen imposar de gairebé 175.000 euros. En l'escrit judicial, es conclou que és "innegable la gravetat" dels fets i recorda que la condemnada "va conduir el vehicle sense assegurança" i "amb un índex d'alcoholèmia superior a un mil·ligram d'alcohol per litre d'aire respirat".

A conseqüència del seu estat, els policies "varen haver-la d'agafar perquè no caigués en pujar al cotxe policial". A banda d'això, s'afegeix que "mirava el mòbil mentre conduïa". Així doncs, "la seva conducta revela un absolut menyspreu per la vida dels altres des del moment en què entra al cotxe fins al moment que atropella la jove", afegeixen. "Però la seva conducta s'agreuja més tard", indiquen, atès que va abandonar el lloc dels fets, una actitud que la sala considera que mostra una "falta de la mínima solidaritat humana".

stats