Societat 14/02/2021

Conferències virtuals per debatre la reactivació del sector turístic

El projecte Winter Med, en el qual participen fins a 13 territoris de la Mediterràni, elabora un pla d'acció per "fomentar un turisme sostenible i responsable durant tot l'any"

Ara Balears
2 min
Turisme

La Cambra de Comerç de Mallorca i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) proposen encontres virtuals amb els professionals del sector turístic per tal de debatre la reactivació de l'activitat. Aquestes converses, que s'emmarquen dins el projecte europeu Winter Med, tindran tres eixos principals: la sostenibilitat, la seguretat i el finançament. Són els tres pilars identificats per la Comissió Europea per a la recuperació del turisme. Les videoconferències són gratuïtes, però per participar-hi és necessari inscriure-s'hi prèviament en la pàgina web de la Cambra de Comerç.

El primer debat serà aquest dilluns, 15 de febrer, arran de la conferència Sostenibilitat i l'economia circular; el dimarts 2 de març es farà una xerrada sobre els fons europeus per al turisme; i el dilluns 15 de març s'analitzarà com afrontar amb seguretat el procés de reactivació.

El president de la Cambra, Antoni Mercant, ha fet saber a través d'un comunicat que la complexa crisi desencadenada pel coronavirus "requerirà, més que mai, la cooperació publicoprivada". Només així es podrà fer front al repte de la recuperació "de les nostres illes com una de les destinacions turístiques més importants de la Mediterrània". La directora general de Turisme del Govern de les Illes Balears, Rosana Morillo, considera que el projecte Winter Med és una "oportunitat extraordinària" per fer feina en comú i trobar consensos sobre els pilars fonamentals" que regeixen aquesta agenda de xerrades.

Turisme

Dia primer de febrer es va donar a conèixer el projecte Winter Med als representants de la Federació Hotelera de Mallorca, l'Associació Hotelera de Palma, Turistec, la UIB i la FELIB. La idea és que col·laborin en la redacció del pla d'acció que s'està preparant per "fomentar un turisme sostenible i responsable durant tot l'any", comuniquen des de la Cambra de Comerç.

Winter Med és un projecte que treballa per reduir l'estacionalitat turística. Hi prenen part entitats públiques i privades d'Itàlia, Croàcia, França, Grècia i Xipre, a més de la Cambra i l'AETIB. La crisi provocada pel covid-19 ha reorientat l'objectiu final del projecte cap a una reactivació turística més sostenible de les destinacions de la Mediterrània. Interreg MED del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) finança el projecte.

stats