Societat 12/07/2019

La conductora acusada de matar a Paula Fornés demana l'anul·lació de la prova d'alcoholèmia

La fiscalia, l'acusació particular i la defensa no arriben a un acord i ajornen la vista prèvia al 27 de setembre

Ara Balears
1 min
L'acusada d'atropellar mortalment a Paula Fornés, en una imatge d'arxiu

PalmaLa conductora acusada d'atropellar mortalment Paula Fornés no està disposada a pactar amb la fiscalia pels fets ocorreguts la nit de Sant Joan del 2018 a Sa Ràpita. L'advocat defensor, Miquel Àngel Ordinas, ha demanat l'anul·lació de la prova d'alcoholèmia. Els motius que ha al·legat són que l'eina no complia amb els requisits legals i que no la varen informar que podia repetir el test en un idioma accessible per ella, que és polonesa i no entén ni el català ni el castellà.

La fiscalia ha demanat cinc anys de presó per a la conductora i una indemnització per a la família de Paula. L'acusen d'homicidi imprudent, de quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa al volant i de conduir amb un carnet fals i sense assegurança. L'acusació particular ha afegit els delictes de fuga i de conducció temerària, pels quals demana 11 anys i un mes de presó, sis anys més que la fiscalia.

La fiscalia, l'acusació particular i la defensa no han arribat a un acord i la vista prèvia, la qual s'havia de celebrar aquest divendres, s'ha ajornat al 27 de setembre.

stats