Societat 08/11/2019

Condemnen la Paca a 3 anys de presó i a pagar un multa de 12 milions

La Fiscalia demanava en un principi 11 anys de presó, però la defensa de la matriarca va arribar a un acord de conformitat

Ara Balears
1 min
Imatge de 'La Paca' sortint del cotxe policial. / A. Sepúlveda

PalmaLa Paca ha acceptat aquest dijous una condemna de tres anys i tres mesos de presó i una multa de 12 milions d'euros per blanquejar doblers per tràfic de drogues. A més, deu acusats que van actuar com a testaferros per blanquejar els doblers del narcotràfic van admetre penes d'un any i nou mesos de presó cadascun i multes de 200.000 i 320.000 euros.

En un principi, la Fiscalia demanava 11 anys de presó per a la matriarca del clan de Son Banya, però la defensa va arribar a un acord de conformitat. La Paca i els altres acusats s'han declarat autors dels delictes de blanqueig de capitals i encobriment.

La primera vegada que van investigar el clan de la Paca per blanquejar doblers va ser l'any 2000. Després d'anys, quasi deu, de dur a terme diferents actuacions per amagar els ingressos que treien de la venda de substàncies estupefaents, l'any 2009 la Policia Nacional va trobar més de 4,3 milions d'euros sota una capa de formigó i 7,5 quilos de joies.

Els acusats van reconèixer que durant anys van comprar cases, cotxes, joies, locals comercials, habitatges a nom de terceres persones, etc.

stats