Societat 03/10/2019

Condemnats els sis Ruiz-Mateos per estafa en la compra de l'hotel a Mallorca

Pablo i Javier hauran de complir dos anys de presó i la resta, un any i nou mesos

Ara Balears
1 min
Els germans Ruiz-Mateos, asseguts al banquet dels acusats.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat per estafa agreujada els sis germans Ruiz-Mateos per la compra de l'hotel Eurocales a Mallorca l'any 2005. S'han anunciat dos anys de presó per a Pablo i Javier, i un any i nou mesos per a José María, Álvaro, Alfonso i Zoilo. També hauran de pagar multes que sumen 54.000 euros, amb 9.000 cadascun, segons ha informat Efe. La sentència no és ferma. És probable un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

La sentència obliga els sis empresaris a indemnitzar amb 12,7 milions d'euros el propietari del Grup Miralles, que va vendre l'hotel. El tribunal considera que els sis germans varen descarregar en el seu pare José María Ruiz-Mateos Jiménez de Tejada, mort el 2015, la responsabilitat de la compra, que va ser d'uns 24 milions.

S'ha declarat, a més, que els Ruiz-Mateos varen generar "confiança en la serietat de l'operació" abans de formalitzar la compra de l'hotel, "ja que aparentaren en tot moment que la família disposava de gran patrimoni i duia un nivell de vida altíssim" i exhibiren al propietari de l'hotel vídeos sobre "la solvència i la diversificació del negoci de les empreses familiars".

Segons el tribunal, "tots" els germans "participaven i estaven en tot moment assabentats de l'operació de venda de l'hotel" i "com gestionava Ruiz-Mateos pare les empreses del grup, que funcionaven com una única empresa". Es feren servir, a més, els establiments que compraven a preu ajornat com a "instrument de finançament del grup".

stats