Societat 14/03/2019

Més de 170 vaques participaran en el Concurs Boví Frisó a la Fira del Camp d'Alaior

Ciutadella, amb 14 finques, és el municipi amb més representació en el concurs

Ivan Martín
1 min
La Fira del Camp és el punt de trobada del sector agrari i un certamen molt estimat per a la societat menorquina.

AlaiorEl polígon industrial La Trotxa d'Alaior acollirà aquest cap de setmana la 35a edició de la Fira del Camp, el certamen agrícola i ramader més important de Balears. A més, també es durà a terme el Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca, que reunirà 178 exemplars d'un total de 38 finques. Santiago García, jutge de la Confederació d'Associacions de Frisona Espanyola, serà el responsable d'avaluar els animals en aquest concurs que organitza l'Associació Frisona Balear.

El nombre de finques que formaran part del Concurs Morfològic ha augmentat, amb una més, en comparació amb el 2018. Ciutadella, amb 14, és el municipi amb més representació. Es Mercadal tindrà 9 finques; Ferreries, 6, i es Migjorn, Maó i Alaior aniran a la cita amb 3 explotacions per cada terme municipal. L'Ajuntament d'Alaior disposa d'un pressupost de 47.000 euros per a la Fira del Camp. D'aquests, 12.000 euros els aporta el Consell de Menorca i 10.000 euros del Govern balear.

La Fira del Camp s'iniciarà a les 10 h de dissabte i acollirà un total de 82 expositors. Paral·lelament a la celebració del Concurs Morfològic s'ha elaborat un programa d'actes amb demostracions, jocs, tallers, cuina en directe, una exhibició d'habilitat canina i sortejos. Diumenge es farà un espectacle eqüestre de la ramaderia Can Siquiat i Miki Borràs. També hi haurà actuacions musicals a càrrec del grup Ball de Bot, de Calvià, i el grup de ball d'Alaior. La fira finalitzarà diumenge amb la tradicional entrega de trofeus als millors exemplars del Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó de Menorca.

stats