Societat 14/01/2021

El ple del Consell rebutja indemnitzar amb dos milions l'empresa concessionària de la carretera de Manacor

Pamasa havia reclamat aquesta quantitat com a compensació perquè la pandèmia ha reduït el trànsit que circula per aquesta via

K. O.
1 min
El Consell de Mallorca  fa els deures amb el deute acumulat de la carretera de Manacor

PalmaEl ple del Consell de Mallorca d'aquest dijous ha rebutjat per unanimitat indemnitzar amb dos milions d'euros Pamasa, l'empresa concessionària que cobra el peatge a l'ombra de la carretera de Manacor. La companyia havia sol·licitat aquesta quantitat com a compensació perquè la pandèmia ha reduït el trànsit que circula habitualment per aquesta via.

El decret de l'estat d'alarma donava la possibilitat que empreses que tinguessin contractes amb l'Administració pública poguessin demanar indemnitzacions, però en aquest cas la carretera no es va tallar i el contracte ha tingut totes les garanties, segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

També s'ha rebutjat la petició perquè després d'analitzar-la, els informes jurídics del Consell asseguren que l'empresa no té dret a ser indemnitzada. A més, la Llei de contractes diu que el risc dels contractes són a càrrec dels concessionaris.

Cal recordar que la concessió, que té una durada d'uns 40 anys, estableix que l'empresa cobra una quantitat fixa anual i una altra de variable en funció del nombre de vehicles que hi circulen. Per això, Pamasa rep una mitjana de 13 milions d'euros de la institució pública, segons fonts del Departament d'Infraestructures.

stats