Societat 17/02/2023

El concert dels serveis professionals del SOIB beneficiarà més de 10.000 persones en els pròxims dos anys

El conveni, que disposa d'un import de més de 20 milions d'euros, és ampliable fins als 10 anys vinents i preveu ser de 102 milions a finals del període i cobrir més de 50.000 places

ARA Balears
1 min
Jornada de presentació del concert dels serveis d'orientació professional

PalmaEl concert dels serveis d'orientació professional del SOIB, que s'ha presentat aquest divendres, disposarà d'un import de més de 20,4 milions d'euros en els propers anys i permetrà beneficiar més de 10.000 persones de col·lectius vulnerables, concretament set, tots ells amb especials dificultats d'inserció laboral. El conveni és ampliable fins als 10 anys vinents i garanteix la continuïtat dels serveis que les entitats del tercer sector prestaven fins ara mitjançant la presentació de convocatòries de subvencions. D'aquesta manera, l'import final del concert, en concloure el període, és a dir, el 2033, serà de 102 milions d'euros per cobrir 50.200 places.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència en una nota de premsa, el programa també aposta per professionalitzar l'orientació especialitzada igualant a l'alça els salaris de totes les persones orientadores que treballen en les entitats del tercer sector.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha inaugurat aquest divendres la jornada de presentació d'aquest concert amb 24 entitats del tercer sector de les Illes. La trobada ha servit per posar en relleu la col·laboració pública i privada en l'àmbit de la inclusió social, i per presentar el conveni a més de 200 persones.

També s'ha remarcat que el concert de l'orientació laboral especialitzada, una reivindicació històrica de les entitats, permetrà que les entitats del tercer sector, que fins ara s'havien de presentar a convocatòries de subvencions per oferir aquest servei, puguin donar-lo amb més estabilitat, amb condicions de més qualitat per als treballadors i una inversió per usuari més elevada.

En aquest sentit, Armengol ha definit el tercer sector de l'Arxipèlag com "un pol d'innovació, humanització, rigor i capacitat de diàleg" i que "fa que les Illes tornin a ser referents a escala estatal".

stats