Societat 06/11/2020

Un centenar de persones protesten contra la violència masclista

La concentració es produeix arran de la mort de la dona de 32 anys que morí aquesta setmana en el Secar de la Real

C.r
1 min
Concentració a la Plaça d'Espanya

PalmaUn centenar de persones s'han manifestat aquest divendres a la plaça d'Espanya de Palma en contra de la violència masclista. Aquesta concentració s'ha produït arran de la mort de la dona de 32 anys al barri del Secar de la Real de Palma aquest dimecres, que morí assassinada en mans de la seva exparella. "Ja està bé de minuts de silenci, calen passes endavant per part de la societat", ha destacat la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Sandra Serra, qui també ha lamentat que la violència masclista està "molt arrelada a la societat".

Durant la concentració, l'organització ha recordat que des del 2003 han mort a les Balears 38 dones, i que durant el 2020 a Mallorca se n'han assassinades tres. "Estam fartes de minuts de silenci institucionals. Hem estat callades, ara toca fer renou per combatre el silenci social i polític que no posa tots els mitjans necessaris per posar fi al terrorisme masclista", narra el manifest.

El Moviment Feminista de Mallorca ha demanat que els actors polítics i socials facin una passa per endavant i que la societat reaccioni. "La violència masclista és un problema de primer ordre i cal destinar tots els recursos materials i humans que facin falta per erradicar-lo", han dit. Crits com "no és un cas aïllat és el patriarcat", "visca la lluita feminista" i "si ens toquen, ens toquen a totes" han estat presents durant tot l'acte.

stats