Societat 21/06/2018

La Comissió de Medi Ambient informa negativament sobre el Medsalt-2

L'informe de l'organisme no és vinculant, però el representat de l'Estat hi ha votat a favor i és probable que l'executiu central acabi tombant el projecte

Jaume Ribas
1 min
LLIURE DE PROSPECCIONS  PP i C’s veten la tramitació de la llei que declara el Mediterrani lliure de prospeccions.

PalmaEl subcomitè tècnic de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ha emès un informe d'impacte ambiental negatiu sobre el projecte de sondatges Medsalt-2. El text ha estat elaborat per la Conselleria de Medi Ambient de Vicenç Vidal i se centra molt en els possibles impactes ambientals del projecte. El vot contrari al Medsalt-2 ha estat unànime; els tècnics representants de l'Estat, de la Comunitat i dels consells hi han votat a favor, de manera que és probable que el govern espanyol acabi tombant-lo.

L'informe aprovat aquest dijous és molt dur amb el Medsalt. El text considera "dubtosa" l'afirmació dels impulsors del projecte, que diuen que no hi ha interessos petroliers darrere aquesta operació. Així mateix, la Comissió alerta del perill dels 'airguns', el mètode que s'empra per fer servir el llit marí i que és perillós per a diverses espècies marines, des del plàncton fins als cetacis.

stats