Acotur i Abone duen el Govern als tribunals per tancar carrers de la Platja de Palma i Magaluf

Han presentat un recurs contenciós administratiu perquè consideren que "s'utilitza la crisi sanitària per impulsar la llei d'excessos"

L'Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca ( Acotur ) i la Patronal d'Oci Nocturn i Entreteniment de les Balears ( Abone ) han presentat un recurs contenciós administratiu contra la decisió del Govern de tancar els establiments de diversos carrers de la Platja de Palma i de  Magaluf . En concret, es preveu clausurar els comerços dedicats a la venda d'alcohol i locals de restauració i oci dels carrers de Miquel  Pellisa  i el Pare Bartomeu Salvà de la Platja de Palma i el de Punta  Balena  de  Magaluf, segons han apuntat les entitats en un comunicat.

"Posam la demanda davant un jutge i que sigui ell qui deicideixi si és oportuna o no", ha explicat el president d'Abone, Jesús Sánchez, qui també  ha manifestat que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago  Negueruela , "utilitza la crisi sanitària per impulsar la llei d'excessos", una mesura que qualifiquen de "dràstica" i que afecta "activitats econòmiques importants". 

Cal recordar que aquest decret, que entrà en vigor el mes de gener del 2020, regula el turisme d'excessos a tres zones de l'Arxipèlag: la Platja de Palma,  Magaluf  i Sant Antoni, a Eivissa. En aquestes tres àrees s'aplicarà un règim estricte que prohibeix que les botigues que venen alcohol l'exhibeixin i obrin durant la nit. Les que s'ho botin, s'arrisquen a multes i a haver de tancar durant tres anys el seu negoci.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF