Societat 06/01/2020

El comandant balear reivindica el paper de les forces armades davant "les noves amenaces"

Fernando García Blázquez ha remarcat que defensaran "la sobirania i independència de la pàtria, de la seva integritat territorial i del seu ordenament constitucional"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl comandant general de l'exèrcit espanyol a les Illes Balears, Fernando García Blázquez, ha destacat el paper de les forces Armades i el seu procés d'adaptació per fer front a les "noves amenaces presents i futures contra la pau i l'estabilitat" i ha assenyalat la necessitat de tenir un "suport pressupostari estable".

En la seva intervenció davant les principals autoritats de Balears, durant la celebració de la Pasqua militar al palau de l'Almudaina, García Blázquez ha parlat de la inestabilitat que generen a escala mundial les crisis econòmiques i socials, el terrorisme global, la criminalitat informàtica sense fronteres, els efectes de l'activitat humana al planeta, i el tràfic de persones i migracions massives, sobretot a la Mediterrània. García Blázquez ha assenyalat que les forces armades estan immerses en un procés d'adaptació "que ha de plantejar-se i executar-se forçosament amb la rapidesa que exigeixen els esdeveniments".

Durant la seva intervenció també ha reclamat la formació i la dotació de recursos tecnològics, així com la recerca, experimentació i innovació, per a la qual cosa considera necessari "tenir un suport pressupostari estable, en un horitzó temporal realista". "Necessitarem unitat d'esforç, priorització, recursos i responsabilitat empresarial. Només així aconseguirem tenir unes forces tecnològicament avançades i amb la potència de combat adequada, que les converteixi en l'element decisiu al servei d'Espanya i en la resolució de crisi i conflictes", ha defensat.

El comandant ha conclòs la seva intervenció manifestant el compromís de les forces armades en la defensa "de la sobirania i independència de la pàtria, de la seva integritat territorial i del seu ordenament constitucional".

stats