Societat 12/10/2021

La Comandància General de les Balears commemora el Dia de la hispanitat

El coronel comandant a les Balears, Fernando García Blazquez, ha destacat la labor dels militars durant els mesos més durs de la pandèmia

ARA Balears
2 min
El comandant general de les Balears, Fernando García Blázquez, saluda als cossos de seguretat.

PalmaL'acte de commemoració del Dia de la hispanitat ha tornat a Palma després de gairebé dos anys. S'ha duit a terme al palau de l'Almudaina, com és habitual, i hi han participat l'exèrcit, amb representació de diferents divisions, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i, per primera vegada, la Policia Local de Palma.

Hi han estat presents gran part de les autoritats, com el batle de Palma, Jose Hila; la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el mateix president del Parlament, Vicenç Thomàs, que ha presidit l'acte. A més, s'hi han vist representants polítics d'algunes de les diferents formacions que formen el Parlament illenc.

El president del Parlament, Vicent Thomàs, amb el comandant general de les Balears, Fernando García Blázquez.

L'acte ha consistit a hissar la bandera espanyola i també a fer un homenatge als caiguts amb una ofrena floral al monòlit que els recorda al pati del palau de l'Almudaina. Alhora, el coronel en cap de l'Estat Major, Juan Torres, ha estat l'encarregat de pronunciar el discurs que ha protagonitzat l'acte. S'ha referit a avui, 12 d'octubre, com una diada per recordar la "història mil·lenària de la nostra nació" i que és un dia "d'unió", per també recordar que "s'ha d'estar orgullosos que 500 milions de persones parlin el nostre idioma".

La delegada del govern a les Illes, Aina Calvo, ha reivindicat que l'acte en si també reconeix "la diversitat del país del qual formem part". A més, ha assegurat que tenien ganes de poder celebrar un acte públic després de gairebé dos anys de pandèmia, "és un bon símptoma".

Acte de l'ofrena floral als caiguts.

El comandant general de les Balears, Fernando García Blázquez, també ha coincidit amb les paraules de Calvo: "Teníem ganes de tenir la capacitat de fer-ho". I ha reconegut que està contenta que així sigui, perquè significa que la part més dura de la pandèmia ha passat. Ha reconegut que estan "contents i orgullosos" de la feina feta durant la pandèmia. "Tots els militars, d'una manera o una altra, han participat en labors durant la pandèmia", ha explicat García Blázquez. Primer amb tasques de patrulla, al Banc d'Aliments i donant protecció a punts sensibles de subministrament, i més al final donant suport a l'equip de rastrejadors de la Conselleria de Salut i Consum.

stats