Societat 30/03/2022

Coinga aprova un increment de quatre cèntims per litre de llet

L'augment de la tarifa i les ajudes apropen el sector als 0,40 cèntims per litre

Iván Martín
1 min
La planta de Coinga està situada a Alaior.

MAÓLa cooperativa agrària Coinga ha aprovat un increment de quatre cèntims per cada litre de llet. Així ho ha confirmat aquest dimecres el director gerent de l'empresa, Santiago Tadeo: "Som conscients que no és un augment suficient, però ara mateix hi podem arribar", i recorda els esforços fets: "Entre primes que hem anat pagant i altres pujades, la quantitat total s'eleva a set cèntims per litre".

Tadeo ha qualificat de "passa necessària" aquesta mesura, que té com a objectiu contribuir a mantenir l'activitat productiva de les finques menorquines que, entre els efectes de la pandèmia i l'increment de costos a causa de la invasió d'Ucraïna, travessa un dels pitjors moments de la història: "Estam comprant el litre de llet al voltant dels 0,37 cèntims. Amb les ajudes del Govern balear i el Consell de Menorca, se situarà prop dels 0,40 cèntims per litre. És el moment d'actuar perquè una vegada es tanca una finca resulta difícil reprendre'n l'activitat".

A més, el director gerent de Coinga ha manifestat el seu desig d'aconseguir que els preus s'estabilitzin i ha deixat clar que la cooperativa "continuarà fent esforços".

stats