Societat 15/09/2021

El COIBA ofereix un curs gratuït per prevenir i tractar la migranya

El 80% de les persones que pateixen aquesta malaltia són dones

ARA Balears
1 min
El mal de cap intens és un símptoma que s’ha de valorar com un bon senyal de pronòstic de covid, segons un estudi de la Vall d’Hebron.

PalmaMés de cinc milions de persones pateixen migranya a Espanya i el 80% són dones d'entre 20 i 40 anys. És una malaltia poc tractada: fins a un 25% dels pacients mai ha arribat a consultar un metge i la meitat abandona el seguiment durant les primeres consultes, segons la Societat Espanyola de Neurologia. Davant aquesta situació, el Col·legi d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA), en col·laboració amb SalusPlay, ofereix un curs en línia i gratuït que els ensenyarà com prevenir, identificar i actuar davant un atac de migranya.

La formació està dirigida a tota la població, i sobretot a persones o familiars de pacients amb migranya que ja conviuen amb aquesta malaltia. L'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones diagnosticades. "Encara que és una de les malalties més prevalents en el món, la migranya és encara una gran desconeguda", assenyala l'infermer i director de SalusPlay. En concret, es tracta de la sisena malaltia més prevalent al món.

La plataforma de formació en línia ha estat tutoritzada per la pacient experta Patricia Ripoll Ros, autora del famós blog #MamáTieneMigraña. El curs s'estructura en sis temes, al llarg dels quals s'explica què és la migranya, com es diagnostica, quina és la seva simptomatologia i quins factors la desencadenen.

A més, es donen consells per aprendre a conviure amb aquesta molèstia. Es dona als alumnes un manual en pdf i 18 vídeos i podcasts descarregables. Les inscripcions estan obertes fins al 13 d'octubre i es poden fer a través de l'enllaç següent: https://www.saluslife.app/baleares.

stats