Societat 15/06/2022

El COIBA engega un canal per denunciar casos de maltractament a gent gran

Es pot fer a través d'un formulari i de manera anònima

ARA Balears
1 min
Les residències de gent gran intenten blindar-se amb pocs recursos. / ISAAC BUJ

PalmaEl Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) ha posat en marxa un canal de notificacions perquè tant els professionals com la ciutadania en general denunciïn possibles casos de maltractament o abús a gent gran. Es pot fer a través d'un formulari i es reservarà la identitat de la persona denunciant. El Col·legi podrà notificar a les administracions o autoritats dels casos per tal de protegir les víctimes en cas que estigui en perill la seva integritat o qualitat de vida.

El COIBA ha anunciat aquesta iniciativa en el Dia mundial de presa de consciència de l'abús i maltractament en les persones grans. Els professionals posen de manifest que les eines clau per prevenir aquestes situacions són promoure la conscienciació i sensibilització, oferir més formació al voltant d'aquesta qüestió tant a sanitaris com a cuidadors i augmentar els recursos dedicats a la cura i atenció de persones grans.

"És necessari actuar i es requereix la col·laboració, no sols de les infermeres, sinó també de la societat en general i dels mitjans de comunicació", ha afirmat la coordinadora de la Comissió de Cures a Persones Grans del COIBA, la infermera Rosario Serra, que ha convidat la ciutadania a "no discriminar les persones grans, i evitar els estereotips negatius que influeixen en el valor que donem a la persona gran i com la tractam".

stats