Societat 12/07/2018

Coca-Cola engega el programa 'Mares circulares'

Voluntaris de totes les illes participaran en la neteja de platges a 33 zones de 15 municipis de l'Arxipèlag

Blanca Garau
2 min
Més de 100 entitats implicades en la neteja de platges i fons marins.

Palma"Vivim en unes illes i sempre hem estat d'esquena a la mar, ens hem preocupat per la Serra i l'interior, però no pel litoral. Per això, 'Mares circulares' és tan important i se suma als programes de neteja de la Conselleria de Medi Ambient", explicava el conseller Vicenç Vidal. 'Mares circulares' és un programa impulsat per Coca-Cola, amb més de 100 entitats col·laboradores i un pressupost de 800.000 euros anuals que engloba tota un seguit d'accions de neteja del litoral d'arreu de les Illes i les platges espanyoles.

El conseller Vidal ha assistit a la presentació del projecte amb Ana Fidalgo, vicepresidenta de l'associació Chelonia; Maria Cabrera, responsable de Comunicació de l'associació Vertidos Cero; Carmen Gómez-Acebo, directora de Responsabilitat Corporativa de Coca-Cola European Partners Iberia; Juan José Litrán, director de Relacions Corporatives de Coca-Cola Iberia, i Gabriel Mulet, cap de Comunicació a Balears de Coca-Cola European Partners Iberia.

Dimecres dia 18 la campanya donarà el sus al torrent de s'Illot, a Alcúdia. A partir de llavors, voluntaris de totes les illes participaran en la neteja de platges i l'activació dels banyistes a 33 zones de 15 municipis de l'Arxipèlag, entre les quals hi ha Alcúdia, Magaluf i l'Arenal de Llucmajor, totes amb una alta densitat turística. En total, s'actuarà en 74 platges del territori estatal, uns 270 quilòmetres de litoral, i en 12 ports amb 50 vaixells per netejar el fons marí.

Segons els portaveus, s'espera recuperar 250 tones de residus, i s'estima que 25 tones seran de plàstic PET. El pla de neteja inclou la reserva marina de Cala Rajada, quatre platges d'alta densitat turística i els fons marins, amb una campanya paral·lela de conscienciació. Coca-Cola vol recuperar tots els envasos que posa en circulació i que ja el 23% del PET dels envasos per a begudes amb gas és reciclat, igual que l'acer i l'alumini de les llaunes, i espera arribar al 50% ben aviat. També s'ha reduït el pes dels envasos i pràcticament tot el vidre és recuperat.

La intenció és conèixer el residu per descobrir-ne el cicle i aconseguir que torni a la cadena de reciclatge sense embrutar el medi ambient, convertint-lo en valor afegit.

stats