Societat 31/07/2019

El COAIB insta els hotels de Mallorca a augmentar l'eficiència energètica

La institució ha remarcat la seva implicació en la sostenibilitat, el canvi climàtic, la mobilitat accessible i la conservació de l'espai públic

Ara Balears
1 min
Iago Negueruela i Marta Vall-Llossera

PalmaEl Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) ha destacat la necessitat d'augmentar l'eficiència energètica de la planta hotelera de Mallorca, que ha d'apostar per l'autogeneració d'energia i reduir la petjada ecològica de les noves edificacions.

La degana del COAIB, Marta Vall-Llosera, i la vicepresidenta executiva de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María José Aguiló, han acordat aquest dimecres treballar de manera conjunta amb l'Administració per millorar les zones turístiques de Mallorca. Pretenen monitoritzar el consum dels recursos i garantir la mobilitat sostenible i accessible entre persones i mercaderies.

El Col·legi d'Arquitectes ha comunicat a la FEHM els seus principis de bones pràctiques respecte de la sostenibilitat, el canvi climàtic, la mobilitat i l'espai públic. A més, les dues entitats han assenyalat que és important rehabilitar, regenerar i activar àrees urbanes existents com els espais urbans pròxims als establiments hotelers amb l'objectiu d'evitar-ne la degradació.

Per altra banda, Aguiló ha explicat que tots els sectors contribueixen a l'experiència dels turistes a Mallorca, de manera que la responsabilitat d'assegurar un turisme sostenible i de qualitat no recau exclusivament en els hotelers. Ha recordat que com a sector poden "crear aliances i col·laborar amb altres sectors i col·legis professionals". També que poden aportar "criteris que s'han de tenir en compte en la millora i la intervenció d'espais públics", ha explicat la vicepresidenta executiva de la FEHM.

stats