Societat 11/11/2021

Ciutadella incrementa un 27% la inversió per a zones verdes

Durant els pròxims mesos se sembraran 90 arbres urbans

Iván Martín
1 min
Una zona verda a Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha dedicat aquest any un total de 487.000 euros al manteniment i millora de les zones verdes i l'arbrat urbà, tant de la ciutat com de les urbanitzacions. Això implica un increment d'un 27% respecte de l'any passat.

Aquest increment respon a la importància que tenen aquests espais per al municipi i per a la ciutadania. Actualment el manteniment i la gestió de les zones verdes i dels arbres urbans de Ciutadella es gestiona des del servei de Medi Ambient per dues vies diferents: la brigada municipal i la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca. També se subcontracta el tractament de 487 palmeres municipals contra la plaga del becut vermell.

Actualment, s'està tramitant la signatura de diversos convenis amb empreses o entitats de Ciutadella que s'han prestat a patrocinar el manteniment de rotondes del nucli urbà, fet que permetrà desviar els esforços de la brigada municipal a millorar el manteniment d'altres zones verdes del municipi. També es fa feina per racionalitzar l'ús d'aigua de reg a les zones verdes, fent un enjardinament més eficient en l'ús de l'aigua, instal·lant programadors automàtics de reg i comptadors a totes les zones de reg i reduint les zones de gespa.

Durant els pròxims mesos se sembraran 90 arbres urbans, a escocells buits i zones verdes del municipi. Aquests arbres, de diferents espècies, s'han triat específicament per la ubicació on s'han de sembrar i perquè no hagin de ser podats periòdicament, cosa que elimina els perjudicis que provoca la poda als mateixos arbres, redueix a poc a poc les despeses de poda municipal i minimitza les interferències dels arbres amb els edificis i l'entorn urbà.

stats