Societat 23/03/2020

Cinc detinguts a Mallorca en un dia per estar al carrer sense justificació

Algunes de les persones arrestades es varen mostrar violentes amb els agents

Ara Balears
2 min
Detencions a les Balears durant la quarantena

PalmaLa Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha detingut entre diumenge i aquest dilluns cinc persones a Mallorca per incomplir les restriccions establertes al Reial Decret 436/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Després que els individus es negassin a obeir les autoritats que els ordenaven tornar a casa, varen ser arrestats.

Concretament, la Policia Nacional va detenir aquesta matinada dues dones a Palma per atemptar contra els agents i per desobediència greu. Després de detectar-les passejant pel carrer per segona vegada, els policies varen decidir aixecar una acta administrativa per desobediència. Davant això, les dues joves varen reaccionar de manera violenta, cridant, insultant i colpejant els agents.

Aquesta mateixa matinada, la Policia Nacional ha arrestat un jove, també a Palma, per motius similars. L'individu al·legava que anava a comprar tabac, però no duia doblers, i ha acabat per reconèixer que simplement passejava pel carrer. Després de comprovar que ja li havien aixecat una acta administrativa, els agents l'han detingut.

Així mateix, policies nacionals varen detenir una altra dona que es trobava al carrer sense causa justificada. Com que no portava la documentació, la varen acompanyar al seu domicili per obtenir-la, però quan hi varen arribar la dona va empènyer un dels agents i es posà a cridar.

La darrera persona va ser arrestada per la Guàrdia Civil a Pollença. Aquest ciutadà, que també incomplia les restriccions, es va negar a identificar-se en diverses ocasions i, després d'aixecar-li una acta administrativa, el varen detenir per desobediència, resistència i atemptat contra els agents.

Juntament amb les patrulles de carreres, les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies municipals de les Balears, varen dur a terme aquest diumenge més de 400 controls de vigilància a les carreteres de l'Arxipèlag, per mitjà de les quals varen identificar més de 5.000 persones i 5.000 vehicles. L'objectiu és evitar que la ciutadania es desplaci a segones residències.

Així mateix, la Delegació del govern a les Balears ha aprofitat aquest dilluns per informar, en un comunicat, que la novena jornada de restriccions està transcorrent sense incidències rellevants a les Illes.

stats