Societat 03/03/2022

La CGT convoca a Menorca una vaga general feminista pel Dia de la dona

També convoquen una manifestació a Ciutadella

Iván Martín
1 min
Militants de la CGT en un acte reivindicatiu.

CIUTADELLAEl sindicat Confederació General del Treball (CGT) ha convocat per al pròxim dimarts, coincidint amb el Dia de la dona, una vaga general feminista amb l'objectiu de donar a conèixer les reivindicacions contra la discriminació de les dones. Consideren que no s'ha avançat en matèria d'igualtat i fins i tot apunten que en determinats territoris "s'estan fent passes enrere per la presència de l'extrema dreta".

Les principals reivindicacions del sindicat per al 8-M són l'adopció de mesures concretes i immediates que eliminin la bretxa salarial i permetin aconseguir unes condicions laborals de contractació, promoció i remuneració dignes, així com iniciatives que posin fi a la desigualtat de les pensions. També sol·liciten al Govern balear que impulsi polítiques laborals i econòmiques que facilitin la conciliació de la vida laboral amb la familiar. D'altra banda, exigeixen la retirada de les polítiques, lleis i actuacions que impliquen la discriminació en l'accés a l'ocupació de les dones i el foment de mesures efectives per reduir la taxa d'atur de dones.

A més, advoquen per erradicar l'assetjament sexual laboral, la precarietat laboral, la temporalitat i l'elevada taxa de contractes amb jornades parcials, la igualtat de les dones migrants i refugiades, l'equiparació de les treballadores de la llar al règim salarial, considerar les cures com una feina amb dret a remuneració, l'equiparació entre treballadors de les administracions públiques i mesures per posar fi a la violència masclista. Per últim, el sindicat ha fet una crida a la participació de la manifestació que tindrà lloc a la plaça de les Palmeres de Ciutadella a partir de les 18 hores de dimarts.

stats