Societat 29/07/2021

El Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears deixa d'anomenar-se Poliesportiu Prínceps d'Espanya definitivament

El canvi de nom s'ha fet efectiu després de l'aprovació a final del 2020 en compliment de la Llei de memòria i reconeixement democràtics

ARA Balears
1 min
Entrada del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB).

PalmaEl Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB), que pertany al Govern, deixa d'anomenar-se Poliesportiu Prínceps d'Espanya definitivament després de fer-se efectiu aquest dijous el canvi de retolació. Tal com va avançar l'ARA Balears el juliol de l'any passat, l'Executiu balear va decidir canviar el nom per "democratitzar" el topònim del poliesportiu eliminant el títol creat pel dictador Francisco Franco perquè Joan Carles de Borbó el succeís.

Segons la Conselleria d'Afers Socials i Esports, la nova denominació representa millor la funció i objectiu de les instal·lacions i dona compliment a la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes, que especifica que el concepte Prínceps d'Espanya no compleix els paràmetres constitucionals i democràtics. L'Executiu ha recordat que el canvi de nom va ser aprovat per l'Assemblea Balear de l'Esport (ABE) i ratificat pel Govern el novembre de l'any 2020.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha destacat que "el nom nou justifica i acredita millor la funció de l'equipament, que actualment gaudeix d'un alt grau de satisfacció, ja que 9 dels 18 olímpics han passat pels seus programes de tecnificació". A més, ha afegit Santiago, "es compleix l'informe de la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixements Democràtics que deia que no era un nom constitucional i democràtic".

stats