Societat 27/04/2022

El Centre de Fauna Silvestre de Menorca va gestionar 2.726 animals l'any 2021

Les tortugues de terra, amb 2.006 entrades, són amb diferència l'espècie més assistida

Iván Martín
1 min
Alliberació d'exemplars de tortuga a Menorca.

CIUTADELLAEl Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca va gestionar un total de 2.726 animals l'any 2021, segons ha anunciat el GOB. Aquests animals pertanyen a 72 espècies diferents, mentre que han visitat les instal·lacions ubicades a Ciutadella 2.600 persones. La meitat dels exemplars que han ingressat en el centre amb necessitats d'assistència han tornat a ser alliberats. La majoria d'ingressos són per col·lisions a la carretera, línies elèctriques, agressivitat del medi urbà o la introducció d'espècies invasores, entre d'altres.

Les tortugues de terra, amb 2.006 entrades, són amb diferència l'espècie més assistida, la majoria procedeixen de captivitat. La principal causa d'ingressos en la resta d'espècies són els polls d'aus que crien en el medi urbà i que han caigut del niu o han estat abandonats. També s'han registrat ingressos per col·lisions a la carretera o electrocucions a les línies de subministrament. A més, s'han detectat 16 casos d'ofegament d'aus dins safarejos.

D'altra banda, de les alliberacions efectuades l'any 2021, l'entitat ecologista ha recordat les tortugues marines que van néixer l'estiu de 2020 a l'illa i que han tornat al seu hàbitat natural de les platges de sa Mesquida i Algaiarens. Pel que fa a les espècies exòtiques invasores que són un problema per a la fauna silvestre, com la tortuga d'aigua de Florida, se n'han rebut 14 exemplars.

El Centre de Recuperació de Menorca és gestionat pel GOB mitjançant un conveni de col·laboració amb el Consorci de Fauna de les Illes Balears (COFIB) i l'ajuda de la Fundació Lithica, la clínica veterinària Jaume Pons, el Consell de Menorca i els ajuntaments de Ciutadella, Maó, es Mercadal, Ferreries, Sant Lluís i es Castell.

stats