Societat 24/11/2020

El centre comercial Porto Pi aparta un vigilant de seguretat per insults racistes a una clienta

La dona va denunciar els fets a través de les xarxes socials i l'empresa li va demanar disculpes públicament

A. T.
2 min
El centre comercial de Porto Pi

PalmaL'empresa Trablisa ha apartat un dels treballadors que feia feina a Porto Pi després que el centre comercial ho reclamàs. El vigilant havia proferit insults racistes a una clienta, que va denunciar els fets a través de les xarxes socials. Al vídeo que ella mateixa ha publicat a Instagram es pot sentir com li diu "tu ets negra i jo som blanc, a mi no m'enregistris!".

A la mateixa publicació, la víctima explica que dissabte passat va anar al centre comercial cap a les 20 hores a comprar material de perruqueria per a la seva feina. Com que no sabia on es trobava la botiga que cercava, es va adreçar a dos guàrdies de seguretat de Trablisa per demanar-los informació. Davant això, un d'ells li va contestar "no veus que estam xerrant, negra mal educada?". Ell el va recriminar que només volia demanar informació, a la qual cosa el vigilant li va respondre que el centre d'informació era al pis de baix.

Abans de partir, la víctima li va demanar "necessita xerrar-me així? Si no vol treballar, deixi-ho per a una altra persona" i quan va fer mitja volta el guàrdia li va dir "negra de merda". A continuació, i mentre la dona l'acusava de "racista", va treure el mòbil per enregistrar-lo, però ell va intentar prendre-li el telèfon per evitar-ho.

Segons han informat fonts internes del centre comercial a l'ARA Balears, tot d'una que varen conèixer els fets es varen posar en contacte amb l'empresa responsable, Trablisa, "per demanar que es retiràs la persona del servei". A banda d'això, varen demanar disculpes a la clienta afectada a través d'un comentari com a resposta a la seva publicació de denúncia de Facebook i varen demanar a Trablisa que també s'hi disculpàs.

stats