Societat 21/05/2019

El Centre Assessor de la Dona a Menorca obre 134 nous expedients durant el 2018

Els maltractaments que han augmentat de manera considerable són el físic i el psicològic

Iván Martín
2 min
La consellera Maria Cabrisas i la directora insular, Bàrbara Torrent han estat les responsables del servei en aquest mandat.

MaóEl Centre Assessor de la Dona, òrgan que depèn del Consell de Menorca, va obrir durant el 2018 un total de 134 expedients nous. Aquesta és una de les dades més significatives que s’han extret de la memòria del centre, que ha fet pública aquest dilluns la màxima institució insular. Un any més, el paper de l’entitat es confirma com un espai necessari i important en la lluita contra la violència masclista.

Els 134 expedients són nous casos, dones que han decidit fer la passa i demanar atenció. El Centre Assessor de la Dona ha treballat en el seu conjunt amb 484 expedients. Pel que fa a les visites, se n'han registrat un total de 2.672, 444 més que l’any anterior. Els tipus de maltractament que han augmentat de manera considerable, de 205 a 273 casos, són el físic i el psicològic, mentre que el maltractament sexual baixa dels 43 casos als 39. També destaca l’augment d’usuàries en la franja d’edat de 31 a 40 anys, amb un total de 191 visites, així com de la franja entre 51 i 60 anys. La majoria de les dones ateses són nascudes a Menorca, amb 186 expedients, seguides de les dones que provenen de països no comunitaris, amb 141 expedients.

Els responsables insulars també han explicat el projecte d’ocupació del SOIB Dona, que posa el focus en les dones que han estat víctimes de violència masclista. Aquesta iniciativa subvenciona entitats del sector públic i entitats socials sense ànim de lucre fent-se càrrec dels costos salarials derivats de la seva contractació. El Centre de la Dona ha estat l’encarregat d’elaborar els informes d’idoneïtat per a les candidates al programa, valorant-ne la motivació i aspectes socials, psicològics i de salut a tenir en compte, i acreditant la condició de víctima de violència masclista en els casos d'aquelles dones que no tenen mesures de protecció en vigor. En total hi han participat 28 dones a l’àrea de Maó i 13 dones a l’àrea de Ciutadella.

stats