Malaltia

Céline Dion mostrarà com és conviure amb la síndrome de la persona rígida

La cantant protagonitzarà un documental que es podrà a veure a Amazon Prime

3 min
Céline Dion en una imatge promocional d'Amazon

BarcelonaFa gairebé dos anys la cantant canadenca Céline Dion va haver de deixar la seva carrera artística en un segon pla després de ser diagnosticada amb la síndrome de la persona rígida, una malaltia neurològica que causa rigidesa muscular progressiva i espasmes. Tot i les dificultats per continuar actuant, la intèrpret de My heart will go on fa temps que treballa per tornar als escenaris, una lluita que mostrarà en un documental que es podrà veure a Amazon Prime i que es titularà I am: Céline Dion.

"Aquest parell d'anys han sigut un repte per a mi, un viatge d'ençà que vaig descobrir la meva malaltia fins a saber com viure amb ella i gestionar-la, però no deixo que em defineixi", ha explicat la quebequesa. “Mentre continuo cap a la meta de reprendre la meva carrera artística, m'he adonat de quant he trobat a faltar veure els meus fans. Durant aquesta absència, he decidit que volia documentar aquesta part de la meva vida per intentar generar consciència sobre aquesta malaltia tan poc coneguda i ajudar altres persones que també pateixen el mateix diagnòstic”, afegeix. La cantant d'It's all coming back to me now ha confiat la responsabilitat d'explicar la seva història a la cineasta Irene Taylor.

Dion va descobrir que patia la síndrome de la persona rígida el 2021, fet que la va obligar a cancel·lar el seu espectacle a Las Vegas. Llavors, però, només va avançar que havia pres aquesta decisió per motius de salut, sense especificar res més. Va ser el desembre del 2022 quan va voler compartir amb els fans el seu diagnòstic i la necessitat d'anul·lar la gira mundial Courage World Tour. En un vídeo que va penjar a YouTube, va explicar que la malaltia li provocava espasmes musculars que li impedien "des de caminar fins a fer servir correctament les cordes vocals". "Un gran equip mèdic treballa amb mi per ajudar-me a curar-me, i també em donen esperança i suport als meus fills", afegia al vídeo, en el qual s'emocionava i deia entre llàgrimes: "Tot el que sé fer, el que he fet tota la meva vida i el que més estimo és cantar".

La cantant de 55 anys ha dedicat pràcticament tota la seva vida a la música. Va debutar quan era una adolescent de 13 anys de la mà de qui anys després seria el seu marit, el mànager René Angélil, amb qui es portava 26 anys. El seu primer esclat de popularitat internacional va tenir lloc el 1988, quan va guanyar Eurovisió representant Suïssa amb la cançó Ne partez pas sans moi. Als anys 90 va fer el salt a la música en anglès i la seva fama no va parar de créixer; la banda sonora de Titanic va ser un dels seus cims professionals. Al llarg de la seva carrera de 40 anys ha venut 250 milions de discos, ha guanyat cinc premis Grammy i dos Oscars. L'últim treball musical de Dion va ser el 2023, quan va publicar cinc noves cançons que formaven part de la comèdia romàntica Love again, en la qual també apareix.

Els últims anys han estat especialment difícils per a Dion en l'àmbit personal. A banda de la malaltia, el 2016 va perdre el seu marit, que va morir de càncer. 48 hores després del traspàs d'Angélil, va morir el germà de la cantant, Daniel Dion, víctima també d'un càncer.

stats