Societat 29/05/2020

CCOO denuncia que les instal·lacions de Son Pacs incompleixen la normativa de riscos laborals

"La caseta del centre de treball de l'empresa Emaya està infestada d'escarabats i té els banys en mal estat i diversos elements romputs", afirma el sindicat

Ara Balears
1 min
Una operària d'Emaya netejant uns contenidors. / ISAAC BUJ

PalmaLa Federació de Construcció i Serveis de CCOO a les Balears ha denunciat davant la Inspecció de Treball i la Seguretat Social les empreses Trablisa i Emaya perquè considera que les instal·lacions del centre de treball de Son Pacs incompleixen les lleis de prevenció de riscos laborals.

El sindicat ha denunciat l'"estat lamentable de les instal·lacions de la caseta del centre de treball de l'empresa Emaya a Son Pacs", que està "infestada d'escarabats i té els banys en mal estat i diversos elements romputs, com les cadires i l'aire condicionat".

A més, CCOO també assegura que Trablisa no ha entregat als treballadors de seguretat els equips de protecció individual reglamentaris, en el marc de la pandèmia del coronavirus, de manera que no disposen de màscares, guants ni gel desinfectant.

El sindicat exigeix que es faci una avaluació del lloc de treball i assegura que els vigilants passen "moltes hores o amb molt de fred o amb molta calor, en males postures, dins un espai infestat d'insectes i sense cap servei de neteja ni desinfecció".

CCOO responsabilitza Trablisa de l'incompliment de les lleis de prevenció de riscos laborals, però també Emaya per l'estat de les instal·lacions del centre de treball.

stats