Societat 03/06/2020

CCOO denuncia que els treballadors del control de passaports de Son Sant Joan no han cobrat els ERTO

El sindicat recorda que Acciona els va presentar el 26 de març

Ara Balears
1 min
Les empreses critiquen Aena per tancar les portes a la cogestió de Son Sant Joan

PalmaEl sindicat CCOO ha denunciat aquest dimecres a través d’un comunicat que els treballadors del control de passaports de l’aeroport de Palma, Son Sant Joan, no han cobrat encara les prestacions dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Segons recorda l’agrupació, l’empresa Acciona els va presentar el 26 de març.

Aquesta situació es veu agreujada, segons Comissions Obreres, pel fet que dia 1 de juliol acaba el contracte entre l’empresa concessionària i Aena. Això deixa penjades 40 famílies de treballadors fixos, tant indefinits com discontinus, i 60 de treballadors temporals.

A banda d’això, el sindicat assenyala que el 2019, per posar fi a la vaga amb la qual els treballadors reclamaven millores laborals, es va incloure el compromís que l’1 de gener de 2021 l’empresa disposaria d'un conveni col·lectiu similar al del sector del handling. Tot i això, CCOO assegura que els delegats no han participat en cap reunió ni amb l’empresa ni amb la Conselleria respecte d'aquest assumpte.

stats