Agressió
Societat 14/02/2023

CCOO denuncia una agressió a una treballadora del Psiquiàtric per part d'un intern

L'agressor es trobava presumptament en règim d'aïllament

2 min
Hospital psiquiàtric

PalmaLa Federació de l'Hàbitat de CCOO Balears ha denunciat l'agressió que va patir aquest dilluns una treballadora del servei de neteja de l'Hospital Psiquiàtric per part d'un intern que, presumptament, es trobava en règim d'aïllament.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, els fets varen tenir lloc al voltant de les 20.30 h del dilluns, quan la treballadora, mentre obria la porta d'un despatx que anava a netejar, va ser abordada per l'esquena per un intern que li va pegar una pallissa brutal, que li provocà lesions greus a la mandíbula i al nas per les quals va haver de ser ingressada d'urgència i, probablement, haurà de sotmetre's a una intervenció quirúrgica.

CCOO ha advertit que aquest cas és un més dels molts incidents que s'han anat registrant al centre hospitalari en qüestió, a conseqüència dels "deficients controls" als interns, fet que es veu agreujat per les "inacabables obres" que s'hi estan duent a terme i que fan que el centre es trobi "sense il·luminació de cap tipus, manca de senyalització de les obres i amb difícil accés als edificis".

En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que aquesta agressió posa en relleu "moltes de les mancances en matèria de seguretat" de l'hospital. També ha qüestionat com pot ser que la treballadora agredida es trobàs "absolutament tota sola, sense que cap sanitari estigués present per controlar els interns, i amb l'única seguretat que li proporcionava el seu telèfon mòbil".

"És vergonyós que únicament hi hagi tres sanitaris per torn per a tots els edificis del complex i una única treballadora de neteja totalment desatesa", ha puntualitzat. Així, ha remarcat que "no solament pateixen agressions els sanitaris, sinó que el personal de les empreses subcontractades, com ara vigilància, neteja o manteniment, també es troben en situació de vulnerabilitat i amb dotacions mínimes de treballadors".

stats