Societat 31/10/2018

L'apagada impedeix que la policia de Ciutadella notifiqui la mort d'un home a la seva família

CCOO denuncia que el canvi d'ubicació del servidor els va deixar 27 hores sense informació i que això s'hauria pogut evitar

Iván Martín
2 min
Les conseqüències de l'apagada elèctrica a Menorca també han suposat un greu contratemps per la Policia Local.

CiutadellaL'apagada elèctrica i la decisió de traslladar a l'Ajuntament el servidor amb la base de dades de la Policia Local de Ciutadella han fet que aquests dies els agents no poguessin notificar immediatament la mort d'un home a la seva família. Els responsables sindicals de Comissions Obreres dels treballadors municipals de Ciutadella denuncien que l'apagada, sumada al trasllat del servidor que es va fer el febrer de l'any passat, han causat “greus mancances” en el funcionament del cos policial. Asseguren que si no s'hagués traslladat el servidor no hi haurien perdut l'accés.

Els responsables sindicals de Comissions Obreres dels treballadors municipals de Ciutadella denuncien “mancances” en el funcionament de la Policia Local a causa de l'apagada i de la decisió de l’Ajuntament de traslladar el servidor de prefectura a dependències consistorials. El servidor és el l'ordinador on es guarden totes les dades de què disposa el cos policial.

El trasllat del servidor i l'apagada han dificultat la comunicació amb els familiars d’un home gran que va morir, per causes naturals, a l’escala de l’edifici on vivia. Com que l’Ajuntament de Ciutadella no disposava de subministrament elèctric, mentre esperava un grup electrogen la Policia Local no va poder accedir al servidor per obtenir les dades dels familiars i avisar-los de la mort.

Segons fonts policials, l’edifici de la prefectura és autosuficient i, per tant, es podria haver avisat immediatament la seva família si el servidor no s'hagués traslladat mai. Això va fer que els parents del mort s'acabassin assabentant de la defunció l'endemà, per uns veïns que es varen trobar al carrer, i anassin a la comissaria per demanar que els confirmassin la notícia. Comissions Obreres qualifica aquest fet d’”humanitàriament inadmissible” i considera que un cos policial no pot restar 27 hores sense cap mena d'accés a la seva pròpia informació.

Comissions Obreres assegura que aquest escenari ja s'havia previst i que fins i tot el cap de la Policia Local havia avisat el regidor de Noves Tecnologies i Informàtica, Sergio Servera, que això podria passar, però no n'obtingué cap resposta satisfactòria. A més, afirmen, un treballador va ocupar el càrrec d’operador del servidor i, “gràcies a les seves amistats amb un grup polític”, ascendí al càrrec responsable del servei informàtic de l’Ajuntament sense passar un concurs o una oposició. La denúncia del sindicat es farà pública en les pròximes hores.

stats