Societat 03/01/2014

Ana Botella: “Si tinguéssim un regidor negre, hi hauria un rei negre”

L'alcaldessa de Madrid rebutja la petició ciutadana que el rei Baltasar no sigui un blanc pintat de negre

Europa Press
1 min
L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, en una de les carrosses reials /EFE

MadridJa fa dècades que el rei Baltasar de Barcelona és negre. Però a Madrid, tal com passa a moltes ciutats i pobles, és una persona de pell blanca amb la cara pintada de negre. Durant anys això es considerava normal, però en un context de creixent conscienciació sobre la igualtat i amb un gran nombre d'immigrants negres, la tradició del rei pintat ha començat a semblar un anacronisme. És per això que un grup de madrilenys han demanat a l'Ajuntament que el rei Baltasar no sembli negre sinó que ho sigui. Però l'alcaldessa, Ana Botella, s'hi ha negat en rodó adduint la normativa que estipula que són els regidors del consistori els que encarnen els tres reis.

Aquest divendres, i per tal de justificar la seva negativa a un rei negre, l'alcaldessa ha explicat que "hi ha un acord plenari dels tres grups municipals pel qual, per una decisió conjunta dels tres grups, un regidor de cadascun d'ells encarna un rei. I evidentment en aquest moment no tenim cap rei negre", ha indicat. "Si tinguéssim un regidor negre, no hi hauria per descomptat cap inconvenient a tenir un rei negre", ha assegurat l'alcaldessa.

Botella ha destacat que aquest any la cavalcada de Reis "està dedicada a la màgia" i "el que commemorem és el que explica la Bíblia. Uns s'ho creuran i d'altres no, però és la vinguda dels Reis Mags", ha destacat Botella.

stats