Astronomia
Societat 01/08/2023

El castell de Bellver i les Cases de Galatzó: dos escenaris únics per gaudir de les Llàgrimes de Sant Llorenç

Els millors dies per gaudir de la 'pluja d'estrelles' són el 5 i el 12 d'agost

ARA Balears
2 min
Els Persèids o 'Llàgrimes de Sant Llorenç'

PalmaEls dissabtes 5 i 12 d'agost, el castell de Bellver i les Cases de Galatzó es converteixen, un any més, en escenaris per gaudir dels Perseids o Llàgrimes de Sant Llorenç, a iniciativa de l'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai (IMCE), amb el suport de l'Ajuntament de Palma i Calvià. L'IMCE organitza aquesta activitat des del 2016, tot i que es va haver de suspendre el 2020, a causa de les limitacions establertes per la pandèmia. Així, aquests dos escenaris oferiran dues ocasions úniques per observar el fenomen de la 'pluja d'estrelles'.

D'aquesta manera, a Bellver, el 5 d'agost, es podrà fer un seguiment de la 'pluja d'estrelles', fins a la 1.30 h de la matinada. I a més de poder utilitzar telescopis, s'han programat activitats de 30 minuts en les quals els experts explicaran el fenomen dels Perseids, faran un recorregut per les constel·lacions i faran una observació amb l'ajuda d'un làser, a diferents monitors. Així mateix, s'han previst grups amb diversos horaris, tant en català com en castellà, i les entrades es poden comprar a l'enllaç facilitat per l'IMCE.

Pel que fa a l'activitat de les Cases de Galatzó, dia 12 d'agost, que és el punt màxim de la 'pluja d'estrelles', també es durà a terme per grups, tant en català com en castellà. En aquest sentit, el programa inclou una visita guiada a les Cases a càrrec del divulgador del patrimoni Tomàs Vibot, i l'explicació de fenomen, així com l'exploració del cel, o stargazing, i l'observació amb telescopis, amb experts de l'Institut. A més, de manera opcional, els assistents podran participar en el curs Les constel·lacions d'estiu. Estratègies de localització i desplaçament anual i nocturn, que impartirà Lluc Mas, president de l'IMCE. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la web de l'IMCE, amb preferència per als residents de Calvià.

stats