Societat 22/12/2020

El casal del barri de la plaça de Gènova costarà 1,5 milions d'euros

Aquest projecte és una reivindicació dels veïns

Catalina Riera
1 min
Imatge del projecte

PalmaEl projecte del casal de barri de la plaça de Gènova costarà 1.556.000 euros. Així ho ha anunciat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyols, durant una roda de premsa en la qual ha explicat els acords que demà dimecres aprovarà la Junta de Govern. "Gènova pateix una mancança d'equipaments municipals i aquest casal de barri és una reivindicació dels veïns. Per això, l'àrea de Model de Ciutat ha treballat ja des de la legislatura passada en aquest projecte excepcional que dóna resposta al model de ciutat que volem: amb proximitat i cohesió social", ha especificat.

El total de la superfície edificada és de més de 500 metres quadrats. Una de les previsions del projecte és aprofitar el desnivell de la parcel·la per crear dos patis, un a la part posterior i l'altre a la planta inferior. D'aquesta manera, "no es perdrà l'espai de la plaça i l'equipament tindrà dos accessos", ha dit Truyols.

Cal recordar que els arquitectes Margalida Salvà, Cesc Massanes, David Bravo i Berenice del Valle varen guanyar el concurs d'avantprojectes que va convocar la Gerència d'Urbanisme per a la construcció d'un centre sociocultural al barri de Gènova l'any 2018. El seu projecte dona resposta a dos reptes: no perdre l'espai de la plaça de Sant Salvador i tenir l'equipament en el nivell interior i amb entrada de llum natural. Respecte a l'equipament, hi haurà diferents serveis municipals compartits i complementaris, com per exemple una biblioteca, diversos espais multifuncionals, espais per a l'associació de veïns i locals per a la gent gran.

stats