Societat 25/10/2013

Una dona que regna… i tres homes que esperen fer-ho

Elisabet II protagonitza una fotografia històrica amb els seus tres hereus

Ara
1 min
Una de les imatges difoses per la Casa Reial britànica / EFE/JASON BELL

BarcelonaLa casa reial britànica ha difós una foto històrica en la qual apareix la reina Elisabet II, de 87 anys, amb —si res ni ningú ho evita— tres futurs monarques del Regne Unit: el seu fill Carles, el seu nét Guillem i el seu besnét, Jordi. La imatge oficial va ser presa per Jason Bell, un conegut fotògraf de famosos, durant el bateig del príncep Jordi, de tres mesos i tercer en la línia de successió de la corona britànica.

En algunes de les imatges difoses apareixen tant la família reial com els Middleton, la família de Caterina, mare del nen i esposa del príncep Guillem. Però la imatge esperada amb més expectació, i la que ha estat portada a bona part de la premsa britànica aquest divendres, és la que mostra la reina asseguda amb els seus hereus al costat.

Es tracta de la primera foto en què apareixen quatre generacions de la família reial britànica en gairebé 120 anys, des de la que va ser presa l'any 1894 durant el bateig de qui més tard es convertiria en el rei Eduard VIII; també hi apareixien el seu pare (el futur Jordi V), el seu avi (el futur Eduard VII) i la seva besàvia, la reina Victòria.

stats