Societat 04/02/2020

Un informe dels Mossos avala la identificació de l'escopeter que va ferir Roger Español a l'ull l'1-O

L'agent ja havia declarat com a investigat fa mesos i va negar els fets

Montse Riart
2 min
Imatge de l'escopeter ara identificat disparant la pilota de goma que va ferir Roger Español a l'ull que consta en l'informe d'Irídia

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han ratificat la identificació de l'agent que hauria ferit a l'ull amb una pilota de goma Roger Español durant les càrregues de l'1-O. Al juny la defensa d'Español –que exerceix l'advocada d'Irídia Anaïs Franquesa– ja va presentar al jutge que investiga el cas un informe pericial en què identificaven l'escopeter de la Policia Nacional després de mesos d'analitzar les imatges del moment de l'impacte del projectil que consten en la causa. El jutge va encarregar als Mossos un informe independent, que és el que ara ha entregat la policia catalana, segons ha avançat l'agència Efe i han confirmat a l'ARA fonts properes al cas. L'anàlisi dels Mossos avala que l'escopeter identificat per la defensa és l'agent que hauria disparat la pilota que va acabar impactant en l'ull d'Español als voltants de l'escola Ramon Llull.

L'agent identificat per partida doble forma part del grup d'onze escopeters que estaven situats a prop de la zona on Español va rebre l'impacte del projectil aquell dia i que fa mesos que estan investigats. El policia ja va declarar en aquesta condició davant del jutge que investiga el cas, Francisco Miralles. En aquell moment, però, l'agent va negar ser l'autor del tret i es va situar en un lloc totalment diferent al que consta en les imatges analitzades.

El primer informe encarregat per Irídia també arribava a la conclusió que quan Español ja havia rebut l'impacte de la pilota de goma i estava a terra, dos escopeters més van continuar disparant contra les persones que estaven al seu costat i que intentaven ajudar-lo. Les lesions d'Español formen part de la macrocausa per les càrregues de l'1-O a la ciutat de Barcelona, que ja suma una cinquantena d'agents investigats.

stats