Polèmica
Societat 02/12/2022

Carme Riu carrega contra Hila per posar el nom de Kellys a un parc de Palma

La consellera delegada de Riu afirma que li sembla una falta de respecte anomenar així aquest col·lectiu

ARA Balears
2 min
Carme Riu, aquest dijous en una roda de premsa al Riu Playa Park de Palma.

PalmaLa consellera delegada de Riu Hotels, Carme Riu, ha carregat amb duresa contra el batle de Palma, José Hila, per posar el nom de Kellys a un parc de Ciutat. Mitjançant una carta, titulada Carta al Kego Hila, l'hotelera afirma que no entén que s'utilitzi la paraula 'Kelly' per anomenar les cambreres de pis: "Em sembla una falta de respecte i des del meu punt de vista frega l'ofensa", manifesta.

"Voldria saber, senyor batle, si quan es refereix a un doctor en medicina l'anomena 'Kecu' (que cura) o potser a un advocat el 'Keli' (que litiga). O si vostè quan es presenta diu que és un 'Kego' (que governa)", exposa la consellera delegada de Riu. Amb tot, afegeix que posar aquest nom al parc és "una vergonya" i un fet que no és propi d'un "senyor socialista".

"Fa anys que cada vegada que sent la paraula 'Kelly' per referir-se a les senyores de neteja i no a les nostres saboroses galletes, embogesc", apunta Carme Riu. No obstant això, la carta finalitza amb unes paraules de disculpes cap a Hila. "Li deman disculpes si considera que el meu to no ha estat l'adequat. Però, si us plau, modifiqui el nom per parc de les Cambreres de Pis o parc de les Netejadores", conclou la carta.

Resposta de les Kellys

La presidenta de l'Associació Unió Kellys Balears, Sara Delmar, ha qualificat les paraules de Carme Riu com a "absurdes" i ha assegurat que són el mateix col·lectiu que va optar per posar aquest nom a la seva entitat. "És un nom que ens representa. No ens sentim identificades amb les paraules de Carme Riu", ha declarat Delmar a l'ARA Balears. "Feim la nostra feina amb molt d'orgull i dignitat. No hi ha cap nom que pugui desprestigiar el nostre col·lectiu", ha conclòs.

stats