Societat 21/05/2021

Anticorrupció demana quatre anys de presó per a l'empresari valencià Fernando Roig per ajudar Carlos Fabra a no pagar una multa

El ministeri públic també reclama 12 anys de presó per a l'expresident de la Diputació de Castelló

Ara
1 min
Fernando Roig a la Ciutat de la Justícia de València

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció de Castelló ha sol·licitat una pena de 12 anys de presó per a l'expresident de la Diputació i del Partit Popular d'aquesta demarcació Carlos Fabra per ordir presumptament una trama d'ocultació patrimonial a través de diverses empreses amb la col·laboració de la seva família i d'alguns empresaris per no fer front als pagaments fixats en la sentència que el va condemnar a quatre anys de presó i a abonar una multa d'1,4 milions. Tal com ha avançat El Confidencial, el ministeri públic acusa Fabra dels delictes d'insolvència punible, frustració de l'execució, blanqueig de capitals i suborn. Per això demana una multa a l'exdirigent conservador de més de tres milions d'euros així com l'adopció de "mesures cautelars" que garanteixin "el pagament de les seves responsabilitats".

El ministeri públic també ha sol·licitat una pena de quatre anys i set mesos de presó per a Fernando Roig, president del Vila-real CF, per ser un dels empresaris que va lliurar diners a l'exlíder del PP perquè disposés de recursos econòmics i, així, frustrar l'execució de la sentència. La Fiscalia Anticorrupció acusa Roig d'un presumpte delicte de cooperació necessària en la insolvència i suborn.

stats