'Royals'
Societat 12/12/2022

Carles d'Anglaterra comparteix la seva primera foto oficial de Nadal

La foto del rei i Camil·la va ser presa durant els Jocs de Braemar a Escòcia

Arnau Mercader Sala
2 min
La felicitació oficial dels reis d'Anglaterra

BarcelonaSeguint amb la tradició de la família reial britànica, el rei Carles i la reina Camil·la han fet pública la felicitació nadalenca del 2022, la seva primera com a monarques. La imatge, a càrrec del guardonat fotògraf Samir Hussein, és un pla curt dels monarques Carles, de 74 anys, i Camil·la, de 75, somrient durant els Jocs de Braemar el setembre passat, tot just cinc dies abans de la mort de la reina Elisabet. "Us desitjo un molt bon Nadal i any nou", es pot llegir a la breu inscripció que acompanya la foto d'aquest any.

La parella reial ha anat canviant l'estil de les fotos al llarg dels anys. El 2021, Carles i Camil·la van optar per una foto que mostrava les precaucions que la societat havia pres per la pandèmia del covid. La foto mostrava el llavors príncep Carles amb mascareta mentre ajudava la duquessa Camil·la a posar-se la seva. Per al Nadal anterior van escollir una foto informal d'ells mateixos als jardins de Birkhall, la casa escocesa del príncep.

La felicitació arriba just quan el rei Carles i la reina Camil·la es preparen per a les primeres festes nadalenques després de la mort de la reina Elisabet. Els monarques han anunciat que mantindran la tradició de passar el dia de Nadal a Sandringham, l'estimada finca de la difunta reina. A conseqüència de la pandèmia, la família va estar separada en les dues últimes vacances nadalenques i, per aquest motiu, és probable que s'uneixin a la celebració molts familiars, com els germans del rei: la princesa Anna, el príncep Andreu i el príncep Eduard, així com el príncep Guillem i la princesa Caterina amb els seus fills. Cada 25 de desembre, la família reial assisteix a la tradicional missa de Nadal que té lloc a l'església de Santa Maria Magdalena per, després, saludar els simpatitzants. En acabat tornen a Sandringham per gaudir de la festa tradicional del gall dindi.

Una novetat d'aquest any serà que el rei Carles assumirà el seu primer discurs de Nadal des que va accedir al tron. Serà la primera vegada en gairebé 70 anys que un rei faci el tradicional discurs, i serà el primer monarca masculí a dirigir-se a la nació per televisió, ja que va ser la reina Elisabet II qui va adreçar-se per primer cop al poble des de la petita pantalla. Segons informen els tabloides britànics, gran part del discurs serà un tribut a la difunta mare del monarca.

D'altra banda, el castell de Windsor ja està a punt per a Nadal. La setmana passada, la Royal Collection Trust va presentar la decoració nadalenca que lluirà la residència reial. Fins al 2 de gener del 2023, els visitants podran recórrer les exhibicions ornamentades de la casa ancestral de la família reial britànica.

stats