Societat 06/05/2022

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Joana Adrover

La regidora de l’Ajuntament de Palma Joana Adrover està complint gairebé fil per randa els acords de govern de la seva àrea, Seguretat Ciutadana. A banda de sumar nous agents municipals i recuperar el policia de barri, Adrover està reforçant la perspectiva de gènere de la Regidoria:el quarter de Sant Ferran ha estrenat aquesta setmana la sala amable per a víctimes de violència masclista i fa només un mes els comandaments del cos varen rebre una formació sobre els biaixos de gènere. 

José Hila

Tot i que el batle de Palma, José Hila, demostra en nombroses de les seves compareixences que domina el català, en la roda de premsa de dimecres –sobre la liquidació del pressupost municipal de 2021– no va pronunciar ni una paraula en aquesta llengua. Això no és un fet aïllat, sinó que no és estrany que Hila faci declaracions en castellà, en contra del Reglament de Normalització Lingüística de Cort, vigent des del 1987. Aquest estableix el català com a llengua pròpia de la ciutat de Palma.

Jorge Campos

El líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, va aprofitar la seva pregunta de control a la presidenta Francina Armengol, que era sobre la caça, per acusar la cap de l’Executiu d’absentar-se del ple anterior per “assistir al funeral del monjo separatista”. Campos es referia al pare Josep Massot i Muntaner, mort recentment. Armengol va fer una defensa ferma de l’historiador illenc, que va definir com “un referent intel·lectual” i “un exemple per a molts”.

stats