Societat 15/04/2022

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Margalida Rosselló

L’Escola Municipal de Mallorquí (Manacor) aposta pel català. La directora és Margalida Rosselló i, des de fa un mes, aquesta entitat promou paraules mallorquines en desús. En un principi ho va fer amb sis raps, que es crearen en uns tallers infantils. Ara la iniciativa va més enllà i també ofereix els cursos als adults majors de 16 anys. A més de recuperar les paraules en desús, el projecte també pretén treballar la creació literària, l’expressió oral i la comunicació en català.

Juli Fuster

El Servei de Salut, amb el director general Juli Fuster al capdavant, finalment ha dividit en diferents lots la licitació per construir nou centres de salut a Mallorca. És una bona notícia perquè, així, les petites i mitjanes empreses illenques tindran més possiblitats d’accedir als contractes. Això sí, el canvi ha hagut de ser després d’un revés judicial: el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) va donar la raó a PIMEM i va obligar la Conselleria a rectificar la licitació.

Jorge Buxadé

Tot i estar darrere la petició que ha duit una comissió del Parlament europeu a Mallorca a analitzar l’explotació sexual infantil, l’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé no ha mostrat gaire interès a treballar de manera conjunta quan la delegació ha estat aquí. Buxadé va absentar-se en algunes de les entrevistes que van fer els membres de la missió i va tenir una actitud poc constructiva, segons altres partits. A més, va reduir l’explotació a un mal endèmic de l’illa.

stats