Societat 15/10/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Pau Sureda

Un estudi liderat per l’investigador del CSIC Pau Sureda ha permès descobrir informació sobre l’espasa prehistòrica trobada al jaciment talaiòtic del Serral de les Abelles de Puigpunyent el 2019. Per exemple, s’ha demostrat que és de l’Edat de Bronze i que no s’emprava com a arma. És una troballa molt important perquè només es coneixen 19 espases similars, i la majora estan fragmentades o no s’han pogut contextualitzar. Els resultats s’han publicat la revista Journal of Archaeological Science.

Fina Santiago

A partir del curs vinent, tot l’alumnat de Secundària rebrà formació en prevenció de l’explotació sexual d’adolescents. La Conselleria d’Afers Socials, amb Fina Santiago al capdavant, ha organitzat aquests tallers juntament amb l’IBDona. És una mesura que suma esforços per protegir els joves d’aquesta xacra. En la formació, se’ls explicarà què és l’explotació sexual, el tràfic de persones i la corrupció de menors. També s’assenyalaran els requisits bàsics de les relacions afectives i sexuals positives.

Ivan Sevillano

Els pressupostos estatals del 2022 no inclouen ni un sol euro del conveni de carreteres de Mallorca. Haurien de preveure 237 milions d’euros per als pròxims deu anys, que servirien, especialment, per millorar la xarxa secundària de carreteres. El conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, membre d’Unides Podem, no ha estat capaç, de moment, d’aconseguir aquests doblers que pertoquen a l’illa, tot i que a l’Estat governa el seu partit.

stats