Societat 17/10/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Rossy de Palma

L’actriu mallorquina Rossy de Palma va ser l’encarregada d’inaugurar la cinquena edició del Festival de Cinema Italoespanyol, que ha tingut lloc aquesta setmana al CaixaFòrum. La primera vetlada del certamen s’inicià amb la projecció de la pel·lícula El meu germà persegueix dinosaures, protagonitzada per De Palma, Alessandro Gassam i Isabella Ragonese, i dirigida per Stefano Cipani. Tot seguit, l’actriu va rebre un homenatge per la seva carrera, vinculada al cinema italià des dels anys 90.

Iago Negueruela

A poc a poc, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va incrementant les seves intervencions en català, tant al Parlament com en els mitjans de comunicació –tot i així, la llengua que utilitza majoritàriament és el castellà–. De fet, va cridar l’atenció que, en el ple de dimarts, davant d’una interpel·lació de Vox en castellà, Negueruela fes ús de la llengua pròpia de les Balears com a part fonamental de la seva resposta contra els arguments del partit d’extrema dreta.

Malena Contestí

Només un any després d’abandonar Vox per ser un “moviment extremista i antisistema”, l’exdiputada Malena Contestí torna a l’activitat i fitxa per Ciutadans. L’advocada mallorquina s’assegura així la continuïtat en política. Contestí deixà el seient al Congrés dels Diputats per Vox Balears quan feia quatre mesos que era al partit, que arribà a acusar de “demagògia i homofòbia” en la seva carta de comiat. Com si no sabés, abans d’entrar-hi, el pa que s’hi donava.

stats