Societat 18/07/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Iago Negueruela

Amb el tancament dels principals carrers del turisme de gatera a l’Arenal i Magaluf, el Govern ha posat fi –almenys fins al 15 de setembre– a diverses dècades de conductes incíviques en aquests llocs. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha estat molt contundent a l’hora d’evitar més imatges de bauxa que puguin perjudicar les Balears com a destinació turística segura en plena crisi pel coronavirus. És una decisió històrica que caldria estudiar i perllongar en el temps.

Jaume Alonso-Cuevillas

L’advocat de Paula Rotger, Jaume Alonso-Cuevillas, portarà al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg el cas de discriminació lingüística que va denunciar per part d’un agent de la Guàrdia Civil la treballadora i delegada sindical de l’aeroport de Palma. El misser continuarà lluitant per la necessària defensa dels drets lingüístics a Europa. Una sentència favorable significaria una passa més en la reivindicació de poder viure fent ús de la llengua pròpia sense sortir-ne perjudicat.

Agnés Llobet

Turista zero és el cinquè poemari que publica l’actriu i poeta Agnès Llobet. Veure la mort d’un turista que feia balconing des de la finestra de casa seva a la Platja de Palma va significar, per a Llobet, un col·lapse. El transformà en versos crítics cap a un tema transcendental per a les Balears com l’impacte del turisme de masses. Al llibre també hi ha una reflexió sobre la responsabilitat de l’ús de la paraula, la necessitat de la creació i les crisis d’identitat.

stats